EPBD

Vanaf 2020 is de regelgeving met betrekking tot de EPBD gewijzigd. Vanaf 2020 dienen alle verwarmingssystemen en airconditioningsystemen met een nominaal vermogen van 70 kW of meer periodiek gekeurd te worden.

Als één van beide systemen gekoppeld is aan een ventilatiesysteem, dan is dit ventilatiesysteem ook keuringsplichtig. Daarnaast is de keuring van het verwarmingssysteem van toepassing op het gehele verwarmingssysteem en niet alleen op de cv-ketel.

(De keuringsverplichtingen gelden niet als er een energieprestatiecontract is of een gebouw automatiserings- en controlesysteem (GACS) aanwezig is). 

Voor de invulling van de keuring geldt een overgangsperiode van twee jaar. Tot 2022 verandert er niets en kan volstaan worden met de al bestaande EPBD aircokeuring en SCIOS keuring als invulling van de keuringsverplichting. Met deze keuringen zijn wij u graag van dienst!

Utiliteitsgebouwen met verwarmings- of airconditioningssystemen met een vermogen van meer dan 290 kW moeten vanaf 1 januari 2026 zijn voorzien van een gebouw automatiserings- en controlesysteem (GACS). 

 

Vraag een offerte aan!

Wij zijn gespecialiseerd in het inspecteren en engineeren van technische installaties.
Vraag gemakkelijk en snel een offerte aan via de onderstaande button.

Offerte aanvrageN

Gevotec Sansidor
Scios